ActivitatsFIRAGÓS 2019


En aquesta Tercera edició de la fira hem compartit un dia d’activitats canines, exhibició de recerca i rescat (GRRC granollers) , circuit de kidagility (Elisenda Mir), el conte interactiu (Convivència Canina) i la masterclas i exhibició de Dogdancing (Ronçana educació). Presentació i venda del calendari Abecan 2020, amb molt d’èxit i loteria de la grossa, com cada any jugant amb els nostres números, i per acabar el dia, la rifa final de festa amb les aportacions de productes de Segurdog, Mascots Sant Celoni, Animalets Sant Esteve, Picart Sant Antoni de Vilamajor, Retorn, Veterinari Montseny i kisumixu, moltes gràcies per tot i per fer possible la nostra rifa.

D’altra banda, aquest any hem tingut un parell d’activitats que per motius personals no van ser possible gaudir-les, una és de la Montse Lloret juntament amb Abecan, fent la presentació del Carnet de Comportament Cívic Caní, que està en el programa de properes activitats Abecan. L’altre activitat va ser la exhibició de Mantrailing, d’ACCEC4turons, que l’haurem d’esperar per la Firagós del any que be.

Gràcies a tots aquells que heu compartit el dia amb nosaltres, Enric Artesania en fusta, Peluts del Montseny, Mamen Pet nany, Gosmacu, Gadag, Abacan, APAG Granollers, Adopta un Bullterrier, Grup animalista de Sant celoni, Grup de Suport a protectores, i galgos 112, sense tots vosaltres la Firagós no seria possible.

I moltes gràcies a tots els que heu participat en les activitats de la Firagós i totes les persones que heu vingut a passar algun moment del dia amb nosaltres, jugant amb els vostres gossos al nostre circuit d’agilitat i socialitzant els vostres gossos i coneixent gent nova!

Fins a l’any que ve!

Firagos 2019

Fotos galeria

CAMPANYES ABECAN

 

Com a associació pel benestar caní, tenim objectius molt clars i ara per ara, estem col·laborant activament en la conscienciació de la recollida d'excrements dels nostres gossos al poble, incidint en el respecte als altres habitants del poble, per què a ningú li agrada trepitjar una caca de gos pel carrer. És per això que gràcies a l'ajuntament vam poder fer els porta-bossetes per recollir les caques dels nostres gossos. Si encara no en teniu, els tindreu disponibles a les activitats de l'associació i són totalment GRATUÏTES! 

Campanya Caques


Una altra campanya que estem portant a terme a causa dels casos d'enverinaments que estan sortint al nostre poble i assabentats d'altres casos a pobles propers, és la de donar veu i difondre tota informació possible per evitar mals majors als nostres gossos, ja que són ells les víctimes d’aquesta gent sense escrúpols que perd temps de la seva vida pensant com fer mal als altres. És per això que Abecan vol que entre tots lluitem per ells per què els gossos no tenen veu, però nosaltres sí!


Maltractament DretsII RUTAGÓS 19 de Maig 2019


Segona RutaGós Miaig 2019

En aquesta segona sortida de la Rutagós va tenir el recorregut fins al camp de futbol del temple amb opció de tornada al punt d’inici.

La sortida va ser a les 10 del matí de la plaça major on ens vam reunir tots i vam començar la nostra ruta, baixant per la Rambla Països Catalans fins al barri de la Serra. Creuant la passera i passejant per la pista que passa per Can Carbonell fins a les instal·lacions esportives del Temple. Un cop allà teníem la carpa d’ABECAN esperant-nos amb un molt bon pica-pica on ens vam poder relaxar, tant propietaris com gossos, que corrien pel camp de futbol tot jugant entre ells. Vam tenir l’assessorament de la Montse Lloret, que ens resolia tots els dubtes de comportament dels nostres gossos durant el recorregut.

A la tornada teníem l’amenaça dels núvols que per sort ens van deixar arribar al punt d’inici només mullats per quatre gotes.

Gràcies per compartir aquest dia amb nosaltres!

Logo Montse Lloret
Fotos II Rutagós

1a Jornada de Socialització canina

Gràcies a l’empresa Planet Guau, especialitzada en l’educació canina en positiu i en canvis de conductes no desitjades, 25 gossos participants i els seus propietaris van  aprendre a través d’exercicis bàsics com conèixer altres gossos que ens podem trobar passejant, millorar el vincle gos-propietari, modificar accions-reaccions del nostre gos en situacions concretes, realitzar exercicis d’autocontrol caní i moltes altres coses més.

Gràcies als consells generals i personalitzats, les ordres bàsiques que els propietaris vam aprendre i gràcies a les indicacions que vam rebre per part del Sergio i la Glòria, vam poder gaudir d’una activitat d’aprenentatge conjunt amb molt bons resultats.

 1r Concurs Caní        

Una activitat innovadora al poble on vam poder gaudir de la simpatia, l’obediència i bellesa dels gossos i gosses que van participar.Un jurat excepcional, format  per els professionals de Planet guau i Veterinari Montseny, valoraraven a tots els participants canins. Després d’una llarga reflexió, van fer entrega dels premis, que la botiga especialitzada Kisumixu va proporcionar, als guanyadors de les diferents categories

Categoria Bellesa: BARNI, Lola, Kuman 
Categoria Obediència: BRONCO, Nasca, Kira
Categoria simpatia: LLUNA, Lolo, Pinyó

 barni    bronco   lluna

Xerrada de Primers Auxilis Canins

Què podem fer quan el nostre gos o gossa es troba malament o pateix algun accident? Aquests i altres dubtes sobre la salut del nostre fidel amic ens els va resoldre la Sara de la clínica Veterinària Mascots de Sant Celoni.

Gràcies a la seva companyia, experiència, consells i el dossier que ens va donar, vam tenir una classe magistral de com detectar anomalies en els nostres gossos, de com donar-los els primers auxilis per tal de millorar la seva salut o simplement per donar més temps a la nostra mascota per arribar al veterinari i, fins i tot, de com portar-lo durant el trajecte sense agreujar-li el problema.


1a Gimcana Canina

A tots els gossos i gosses els encanta jugar, amb pilotes, corrent, buscant coses, saltant… Nosaltres vam reunir totes aquestes maneres de divertir-se i les vam convertir en una activitat durant la qual propietari i gos van compartir un moment de joc acompanyats per altres gossos. Però el més important era que tots plegats ens ho passéssim molt bé.

Velocitat, rastreig, obediència i la prova estrella d’agility van demostrar que els participants canins de la gimcana i els seus propietaris estaven en plena forma i tenien moltes ganes de lluitar per poder guanyar les medalles del primer, segon i tercer premi!!

Els guanyadors van ser:

  • 1er premi: Nasca
  • 2on premi: Nukka
  • 3er premi: Canela       

Inauguració Parc Caní

Des de l'associació Abecan, volem agrair l'assistència a totes les persones que van compartir el dia 8 d'octubre al matí, aquest dia tan esperat per molts de nosaltres, sobretot donar les gràcies l'empresa Planet Guau, que van venir a fer l'activitat pràctica del Parc Caní, a les botigues del poble que van col·laborar en l'esmorzar popular, a l'alcalde Jordi Xena i a tots els que vau venir a gaudir de l'espai, sense tots vosaltres, aquest projecte i aquesta il·lusió no seria possible. De tot cor, moltes gràcies a tots!! 

inauguració     esmorzar popular

Fotografia de la inauguració amb l'alcalde Jordi Xena                            Fotografia de l'esmorzar popular gràcies a les botigues del poble

activitat Planet guau     Activitat Planet Guau
                                 Activitat Planet Guau amb consells de com entrar al Parc caní sense problemes


1r Concurs fotogràfic caní 

Una activitat pensada a donar a conèixer el nostre amic més fidel i buscar la fotografia més divertida que us poguéssiu fer amb el vostre gos durant les vacances d'estiu. Realment estem molt contents per què vam tenir una gran allau de fotografies de tots vosaltres i hem de confessar la tria dels 3 guanyadors va ser molt complicada, ja que, totes es mereixien guanyar, però finalment els guanyadors van ser:

Silvia i ZOR   Àlex i toby
1r Premi: Silvia Pando i ZOR                                                         2n Premi: Àlex Bulai i TOBY

laia i nasca   entrega de premis
3r Premi: Laia Paradi i NASCA                                                       Entrega de premis a la inauguració del Parc Caní


Les seves fotografies van ser premiades amb una classe particular amb l'empresa Planet Guau! 

MOLTES FELICITATS!!! 

Abecan amb les protectores

El dia 3 de desembre vam fer una recollida de material que fa falta sempre a les protectores i refugis. Aquest cop gràcies a la col·laboració de l'associació grup de suport a protectores, tot el que es va recollir amb el vostre ajut i col·laboració per la causa, va anar destinat a:

 L'associació Amics dels animals de Dosrius   amics dels animals de dosrius

Llits canins i felins, mantes, tovalloles, corretges, arnesos, collars, joguines, menjar en llaunes, pinso, i moltes coses més ho podran gaudir els gossos i gats d'aquesta protectora, que en el seu nom i en el nostre, moltes gràcies per tot el que vau portar i el suport que ens vau donar des de bon matí fins a última hora del migdia! 

recollida de material protectora   prote
Gràcies per tot el que ens vau ajudar a recollir, gràcies per col·laborar en aquesta bona causa! 


La Marató de TV3

El 17 i 18 de desembre vam crear una activitat per tal de recaptar diners per destinar-los en la seva totalitat a la investigació de l'ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques. La nostra activitat va ser "Petjades solidàries i joguines artesanals", gràcies a la col·laboració de tots vosaltres, venint a participar i a donar-nos un cop de mà en la difusió, vam poder ingressar a la fundació "La Marató de TV3" 208,96 euros, una petita contribució de tots nosaltres per una bona causa.

 petjades  joguines   petjada 

 
II Gimcana Canina

En la segona edició de la nostra gimcana canina, els nostres gossos i gosses van poder gaudir d'un matí de proves de velocitat, detecció de rastres, trucs i del circuit d'agilitat cedit pel Veterinari Montseny. Un matí d'exercissis canins i humans, ja que, els propietaris eren la clau de la gimcana i tots vam poder disfrutar de l'activitat, la companyia i passar-ho bé plegats. 
Com de costum, participar en la nostra gimcana, té premis, i aquest cop els guanyadors/es han sigut: 1r premi: NASCA, 2n premi: SIRA, 3r premi: DRAC.

nasca   sira  drac

                                                                                                             
Xerrada fobies i pors dels gossos als petards

Com podem afrontar la nit de sant Joan quan sabem que el nostre gos té por als petards? Que podem fer perquè ell estigui més segur? Què li puc donar? 
Tot això i molt més ens ho va resoldre el Martin d'EDUKAO.
Ens va fer reflexionar sobre l'acció/reacció de les pors i les fòbies dels nostres gossos, ens va donar consells de com reaccionar nosaltres com a propietaris en diferents situacions i una possible rutina de passeig per evitar escapades indesitjables dels nostres peluts. D'altra banda ens va assessorar de com fer d'una habitació de la casa el refugi del nostre gos/a, una zona de seguretat per ell i passar la nit millor, també va tocar el tema de les medicacions químiques i naturals (flors de Bach) que podem administrar als nostres, sempre sota la supervisió del nostre veterinari de confiança, amb els seus avantatges, inconvenients i les coses que s'han de tenir en compte de les dues opcions.
Gràcies a EDUKAO vam poder resoldre dubtes i aprendre més sobre que sent el nostre gos aquest dia tan assenyalat com és el Sant Joan.

XERRADA    EDUKAO


Campanyes actives d'abecan

Com a associació pel benestar caní, tenim objectius molt clars i ara per ara, estem col·laborant activament en la conscienciació de la recollida d'excrements dels nostres gossos al poble, incidint en el respecte als altres habitants del poble, per què a ningú li agrada trepitjar una caca de gos pel carrer. És per això que gràcies a l'ajuntament vam poder fer els porta-bossetes per recollir les caques dels nostres gossos. Si encara no en teniu, els tindreu disponibles a les activitats de l'associació i són totalment GRATUÏTES! 

campanya COL·LABORA!!!      portabossetes 

Una altre campanya que estem portant a terme a causa dels últims casos d'enverinaments al nostre poble i assebentats d'altres casos a pobles propers, és: 

maltractaments

1era Firagós Palautordera

Segon any amb la Maratò de tv3

Un producte de webgratisen8dies.cat